Početna Sadržaj Moj dnevnik ''NE POŽELI NIKAKVE STVARI BLIŽNJEGA SVOGA!'
''NE POŽELI NIKAKVE STVARI BLIŽNJEGA SVOGA!' PDF IspisIz knjige ''SVJEDOČANSTVO GLORIE POLO''


...


''Ne poželi nikakve stvari bližnjega svoga


Kada su stavili na ispit taj dio mojega života na temelju DESET BOŽJIH zapovijedi, jasno sam uočila da svi moji neredi, grijesi i zloće imaju svoj izvor u lakomosti.


Ta luda želja, taj strast htjeti sve imati i nad svime odlučivati. JA MORAM IMATI, umjesto JA MORAM BITI.

Uvijek sam mislila da ću biti sretna, ako budem posjedovala sav novac svijeta i ako budem veoma bogata, i ta želja, da imam novca, postala je u meni OPSJEDNUTOST. Žalosno je to bilo i za mene velika tragedija. Kada sam naime posjedovala mnogo, mnogo novca, i sve sam si mogla priuštiti, proživjela sam najgore i najnesretnije razdoblje svojega života.


Moja duša je došla do najniže točke, da sam si čak željela oduzeti život. S toliko novca i bogatstva, a usprkos tome osamljena i u nutrini prazna, osamljena i napuštena. Doživjela sam sama što znači:

Ne može se kupiti novcem LJUBAV, PRIJATELJSTVO, PRIKLANJANJE.


Također kod svega novca svijeta dobiva se pri pokušaju da se kupi LJUBAV, većinom samo prividnu svetost, krivotvorenost, laskanje i igranu podložnost. Ja sam dakle bila duboko razočarana, ogorčena u slijepoj ulici svojega života koju sam sama izabrala.

Dostigla sam vrhunac frustracije i tamo je puhao kao led hladan vjetar, koji mi je donio u pamet jedino frazu, zašto si se uopće ovamo gore uspela.

Lakomost, kao svaka druga strast, - dakle ta strast za novcem i bogatstvom; ta zavist na ono što drugi već ima, taj „i-ja-moram-to-imati“, - objesila se uz mene, uhvatila me za ruku i odvela me na krive putove.


Ta lakomost vodila me je ravno u smjeru pakla, daleko od mojeg Stvoritelja BOGA, iz čije ruke sam se po tom htjeti-IMATI otkinula.''


...