Početna Sadržaj Moj dnevnik PUSTITE GOSPODINA U SVOJ ŽIVOT
PUSTITE GOSPODINA U SVOJ ŽIVOT PDF Ispis

Petak, 07.01.2011.g.

 

O, kako malo vjerujemo! I kako nam je teško vjerovati! Ali ne u sve, U GOSPODINA. Puno je lakše vjerovati u sve druge stvari na ovom grješnom svijetu nego u Gospodina.

Nedavno sam imao jednu raspravu oko razloga događanja i postojanja problema u nekim obiteljima. Ili su roditelji nezadovoljni sa životom svoje djece. Jer, kažu roditelji, cijeli život su se mučili i odricali da bi njihovoj djeci bilo bolje, da se oni ne bi trebali toliko mučiti u životu. Omogućili su im i školovanje i sve potrebne materijalne stvari da oni završe te fakultete. Već su im odredili gdje će živjeti i stanovati jer su izgradili velike kuće da bi zajedno živjeli. Ili su im pripremili gradilišta da im naprave kuće. Ili kupili stanove. Kažu, ODRICALI SMO SE CIJELI ŽIVOT ZA SVOJU DJECU. A djeca su pokušala slijediti planove svojih roditelja i završiti fakultete. Ali nije išlo. Ili je bio krivi fakultet ili dijete jednostavno nije bilo za fakultet nego je išlo samo da budu roditelji zadovoljni.

Ili su čak u onom trenutku i djetetovi planovi i roditeljski planovi bili jednaki. Ali roditeljski pritisak MORAŠ OVO, MORAŠ ONO, doveo je do toga da nije išlo, pa se počelo lagati i sve krene krivo. Onda si djeca nađu životne suputnike koji većinom nisu bili po volji roditeljima jer i tu su roditelji imali viziju kakav bi životni suputnik bio najbolji za njihovo dijete. Bogat, uspješan, lijep, iz dobre i uspješne obitelji. Ali, dijete je već veliko i ne želi slušati roditelje i odabire si suputnika po svojoj volji. Ali to skriva od roditelja sve do zadnjega. I onda, kada se sve dozna i ''kada se sve karte stave na stol'', roditelji se osjećaju jako povrijeđeno. LJUTE SE NA SVOJU DJECU. DA SU IH IZNEVJERILA. DA SU IM SVE DALI U ŽIVOTU A ONI NJIMA SADA TAKO VRAĆAJU. U puno obitelji sam vidio i vidim takvo stanje. I kažem ja u toj raspravi da ja znam što je svemu tome razlog, ali da neću jer bi me se moglo, s obzirom na moje obraćenje I POTPUNO OKRETANJE GOSPODINU, krivo razumjeti. No, kazali su mi svi da neka kažem. I ja kažem onako kako sam bio i jesam potpuno siguran.

U SVIM TIM OBITELJIMA, KOJE IMAJU TAKVE PROBLEME, ODSUTAN JE GOSPODIN IZ NJIHOVIH ODNOSA.

I onda sam mora malo slušati ''napade'' da ja samo u ljudima vidim zlo, da sve gledam kroz vjeru, da se postavljam kao sudac i sl.

A ja kažem da ne, da ja ne osuđujem i da se jako trudim to prepoznati, DA NE OSUĐUJEM. JER OSUDA JE SAMO U GOSPODINA. Ne. Ja sam samo htio pokazati razlog takvog stanja. ODSUTNOST GOSPODINA.

I pitao sam sve da neka mi iznesu primjer gdje su ljudi dobri i čestiti vjernici, koji svojim ponašanjem svjedoče svoju vjeru, da su odnosi među bližnjima loši i gdje se događaju takve stvari koje takve obitelji ne mogu prevazići. I u tom trenutku nisu mi mogli iznijeti nijedan konkretan primjer.

I vjerojatno ima dobrih katoličkih obitelji koje imaju razne probleme. Ali ih one, UZ GOSPODINA, USPJEŠNO SAVLADAVAJU, ONAKO KAKO PROBLEMI DOLAZE. A i zlo najviše voli napadati takve obitelji jer one druge već ima pod kontrolom.

No GOSPODIN U TIM OBITELJIMA NE DOZVOLJAVA DA ZLO POBIJEDI. Odnese zlo neku pobjedu ali to je samo zato da Gospodin iskuša vjeru članova tih obitelji i da im učvrsti vjeru. Gospodin uvijek dopusti toliko kušnji koliko članovi takvih obitelji mogu izdržati. Iza toga dolazi Gospodinova pomoć na razne načine.

Pogledajte i vi oko sebe i uvjerite se u moje riječi. Ako Gospodin nije u vašoj obitelji, u vašim srcima i dušama, PUSTITE GA UNUTRA. On stalno ''kuca'' na vaša vrata i zove vas. A KAKO? Pa kroz razne kušnje i probleme u kojima se nalazite. JAVITE MU SE I MOLITE GA ZA POMOĆ.

Samo, nemojte biti oholi, sebični i licemjerni. GOSPODIN NE VOLI TAKVE. Kada tražite Njegovu pomoć budite ponizni, iskreni i otvoreni.

PUSTITE GOSPODIN U SVOJ ŽIVOT, U SVOJU OBITELJ. TADA ĆETE MOĆI PREPOZNATI I SVOJE I TUĐE DOBRE I LOŠE STRANE. DOBRE TREBATE POHVALITI A LOŠE PRIHVATITI I MOLITI GOSPODIN DA IH OKRENE NA DOBRE. I vidjet ćete kako će vaš život i život vaši bližnjih s vama krenuti putem razumijevanja i radosti.

NAPRAVITE PRVI KORAK. OTIĐITE DO GOSPODINA TAKO KAKO JE ON DOŠAO, ON BOG, DO NAS. A ON NIJE SAMO U CRKVI. I KADA KLEKNETE I PRUŽITE MU RUKE, ON JE TU. ZATO GA I ZOVITE KADA GA TREBATE I JAVITE MU SE KADA ON VAS ZOVE.

BLAGOSLOVLJEN BIO U VIJEKE. ON, NAŠ GOSPODIN.