Početna Sadržaj Moj dnevnik ''U DOBRU I U ZLU''
''U DOBRU I U ZLU'' PDF Ispis

 

Utorak, 05.07.2011.g.


Danas sam vidio LJUBAV. LJUBAV na koju nas stalno poziva Gospodin i Njegova Crkva. LJUBAV na djelu, LJUBAV u zraku, LJUBAV, LJUBAV, LJUBAV…


A vidio sam je u bolnici. Nisam je vidio ni na nikakvom filmu, ni na nikakvom vjenčanju. VIDIO SAM JE I DOŽIVIO U JEDNOJ BOLNIČKOJ SOBI SA TRI KREVETA. DVA SU BILA PRAZNA A NA JEDNOM JE LEŽALA JEDNA DRAGA OSOBA, ŠĆUĆURENA U SVOJOJ TEŠKOJ BOLESTI, KILAŽE DJETETA A IZGLEDA STARICE. KRAJ NJE JE SJEDIO NJEZIN SUPRUG. (morao sam stati i plakati i moliti BOŽJE MILOSRĐE da im se smiluje radi te njihove LJUBAVI) NJEGOVI VELIKI I DEBELI PRSTI PREKRILI SU NJEZINE TANKE PRSTE I SITNU RUKU. ONA MU JE NEŠTO PROBALA REĆI A ON JU JE PAŽLJIVO SLUŠAO I PROBAO JOJ JE UDOVOLJITI.


''U DOBRU I U ZLU'' KAŽE SVEĆENIK NA VJENČANJU. SIGURNO JE TO I NJIMA REKAO. ''U DOBRU I U ZLU''.


Sada plačem a tada nisam plakao. Jednostavno sam u sebi molio KRUNICU BOŽJEG MILOSRĐA i GLEDAO LJUBAV. SAMU LJUBAV. LJUBAV KOJU SAM MOGAO VIDJETI, DODIRNUTI. LJUBAV NA KOJU NEMAŠ NIKAKVIH RIJEČI, SAMO GLEDAŠ I UPIJAŠ I SAMO ŽELIŠ DA TRAJE I TRAJE.


I ZNAO SAM JA DA JE TU NEGDJE I GOSPODIN. JER ON JE SAMA LJUBAV I U TAKVIM SITUACIJAMA ON JE UVIJEK TAMO GDJE JE LJUBAV.


I nemam nikakvi posebni osjećaj da li će ta žena živjeti duže ili kraće, da li će ozdraviti ili će brzo umrijeti. Toliko je slaba da može svaki čas umrijeti. No, JA NEMAM TAKOV OSJEĆAJ. A NEMAM NI OSJEĆAJ DA ĆE OZDRAVITI. ALI ONO ŠTO ZNAM I ŠTO SAM VIDIO JE TO DA JE TA ŽENA VOLJENA. DA TA ŽENA IMA LJUBAV. JUČER SAM JOJ VIDIO DJECU. I SADA SAM SIGURAN DA ONA IMA LJUBAV SVOG SUPRUGA I SVOJE KĆERI I SVOJEG SINA. VELIKU I BEZGRANIČNU LJUBAV. (kako je lako plakati i pisati o ljubavi koju sam vidio i doživio, HVALA TI GOSPODINE) A TAMO GDJE JE TAKVA LJUBAV, TAMO JE I GOSPODIN. I ANĐELI NJEGOVI.


NEĆE ONI DOPUSTITI DA TA DUŠA PROPADNE. TIJELO MOŽE PROPASTI ALI DUŠA NEĆE. I JUČER, KADA SAM SE MOLIO KRAJ NJEZINOG KREVETA, ONA JE SPAVALA. I U JEDNOM TRENUTKU JE OTVORILA OČI I POGLEDALA ME. OČI SU JOJ BILE JASNE. ZATO JER JOJ JE DUŠA ZDRAVA. ''OČI SU OGLEDALO DUŠE.'' I ONA JE JOŠ TAMO.


I dosta sam razgovara s njezinim suprugom. KOLIKO TAJ ČOVJEK IMA SNAGE! BOG MU JU JE DAO, DA MOŽE SVE TO NOSITI. I REKAO MI JE DA JE SVE TO ON DAVNO PREDAO GOSPODINU, DA ON VODI. I DA ZATO I IMA SNAGE JER MU GOSPODIN DAJE SNAGU I TOLIKO KUŠNJI KOLIKO IH ON MOŽE NOSITI. NI U JEDNOM TRENUTKU NISAM U NJEGOVIM RIJEČIMA OSJETIO NEKU REZINGNIRANOST, NEKO OSUĐIVANJE DRUGIH ILI BOGA, NEKU SRDITOST, NEMOĆ.


NE, SAMO PUNO LJUBAVI. I PUNO SUZA KOJE JE PLAKAO I KRAJ KREVETA SVOJE SUPRUGE I PRED MENOM I U KAFIĆU GDJE SMO SJEDILI. I NIJE ŠMRCAO, SAMO IH JE TU I TAMO OBRISAO IZ KUTOVA OČIJU.


BOŽE, GOSPODINE, BLAGOSLOVI TU OBITELJ!

SMILUJ IM SE GOSPODINE PO VOLJI SVOJOJ!

SMILUJ IM SE RADI LJUBAVI NJIHOVE !

SMILUJ IM SE GOSPODINE RADI LJUBAVI SVOJE!


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.