Početna Sadržaj Moj dnevnik PROGRAMI ZLOGA
PROGRAMI ZLOGA PDF Ispis

 

Petak, 26.08.2011.g.

 

 

Već četiri dana nisam bio na misi. Nisam u nikakvim dilemama ili posebnim kušnjama. ILI, MOŽDA JESAM PA JA TO TAKO NE SHVAĆAM!? Naš dragi don Frane uzeo si je nekoliko dana odmora u ove ljetne vrućine pa nema jutarnje mise na koju sam se tako navikao. Pa sam imao nekih obaveza te sam onda iskoristio to što nema kod nas jutarnje svete mise da izvršim i te obaveze. A navečer nisam mogao otići na misu jer sam dobio neki posao kojega baš u to vrijeme moram odraditi.


O, KAKO LAKO SAM PROPUSTIO TIH NEKOLIKO JUTARNJIH MISA! KAKO TE ZLO, SA STO SVOJIH LICA I IMENA, LAKO ODVUČE OD ONOGA ŠTO NAJVIŠE MRZI. MISU I HOSTIJU GDJE JE ŽIVI BOG!


Čim malo kreneš u svagdanji život i obaveze koje te u njemu čekaju, ODE GOSPODIN IZ NAŠIH ŽIVOTA. A ONAJ NJEGOV MRZITELJ, ZLO U SVIM OBLICIMA, STRPLJIVO ČEKA I ODMAH SE ''UBACI U PROGRAM''. I AKO NEMAŠ GOSPODINA U SEBI NITI NE PREPOZNAŠ DA SI ''U PROGRAMU ZLOGA''.


I pomislio sam ja da odem na misu u susjedni grad gdje ima više crkava i u različito vrijeme su mise pa bih nešto našao. I probao sam to jedanput. Bio sam nešto kratak s vremenom pa sam na brzinu pokušao na internetu pronaći raspored misa. I prije sam to jednostavno pronašao. A sada nikako i nikako. A pošto mi se žurilo, sam odustao. I nisam išao taj dan na misu. BAŠ SUPER.


I sjetio sam se da vjerojatno u susjednom samostanu ima jutarnja misa pa sam mogao to provjeriti i barem jedanput otići tamo na misu. Ali me zli uvjerio da taj jedanput i tako ništa ne znači, da ću u subotu, kada se vrati don Frane, i tako ponovno ići na jutarnju misu i JA NISAM IŠAO.


Pa neke poslovne obaveze koje sam, kada si sada dobro razmislim, mogao i ovako i onako obaviti prije ili poslije jutarnje mise.

Pa sam zbog toga propustio dati služiti neke mise za pokojne i neke druge nakane za koje sam od Gospodina dobio znak da bih ih trebao dati služiti. Mislio sam da stignem i drugi tjedan.


I tako me zli već nekoliko dana iskontrolirao prema svojem programu. A JA NIKAKO NISAM MOGAO SHVATITI DA SE NALAZIM U NJEGOVOM PROGRAMU. JER JE SVE IZGLEDALO NORMALNO I SVAKODNEVNO. ŠTO TO TREBA KVARITI S NEKAKVIM ODLASKOM NA JUTARNJU MISU.


I nije čudno što sam tek danas toga postao svjestan. Jer zli zna da ću sutra, kada dođe don Frane, sigurno otići na jutarnju misu jer sam se tako naučio.


Ali, kada se trebalo malo potruditi oko tog odlaska na misu, izvući se iz svakodnevne komocije i OTIĆI DO SVOJEG GOSPODINA, TU ME ZLI VEĆ PREVARIO. A JA UOPĆE TO NISAM TAKO DOŽIVIO.


KOJE LI ON SVE IMA METODE I PROGRAME ZA NAS!


TELEVIZIJA I MEDIJI, KAFIĆI I DISKOTEKE, RAZVODI BRAKOVA I NEVJERE, ALKOHOL, DROGA, POBAČAJI, KRATKE SUKNJE I NEMORALNO OBLAČENJE I PONAŠANJE, PREDBRAČNI ODNOSI, ITD., ITD., TO MU VIŠE I NIJE NEKI ŠTOS JER SU MNOGI OD NAS TO PRIVATILI KAO NAČINE NAŠIH ŽIVOTA.


ZA ONE, KAO JA, KOJI SE NASTOJE PROTIV SVEGA NABROJENOG I JOŠ PUNO DRUGOG ŠTO NISAM NABROJIO, BORITI SA ODLASCIMA NA MISE, MOLITVAMA, ŽIVOTOM U VJERI, ZLI IMA DRUGE PROGRAME.


E ZLI, ZLI. OVIH DANA SI ME MALO PREŠAO. POTRUDIT ĆU SE JA DA TO TEBI I MENI NE PRIJEĐE U NAVIKU. SAMO MI POKAZAO GOSPODIN KOLIKO SAM JOŠ SLAB NA KUŠNJE.


ZATO TE MOLIM GOSPODINE DA OJAČAŠ I MENE I SVE TAKVE KOJI NE MOGU PREPOZNATI SVAKODNEVNO NAPADE ZLOGA S KOJIMA NAS ODVLAČI OD TEBE. NEKA NAS TVOJ SVETI DUH VODI I JAČA!


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.