Početna Sadržaj Moje obraćenje MOLITVE ZA ZATVORSKU MISU
MOLITVE ZA ZATVORSKU MISU PDF Ispis


MOLITVE ZA MISU 19.05.

 

 

 1. ZA TVOJU CRKVU, KOJA ŽIVI U NESTALNOSTIMA OVOGA SVIJETA, KRIJEPI JE SVOJIM DUHOM DA BUDE NEUMORNA U NAVIJEŠTANJU EVANĐELJA I U ZALAGANJU ZA DOBRO SVIH LJUDI.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. SVETI BLAGDAN DUHOVA JE PRED NAMA, SPOMEN NA DAN KADA

SI NA APOSTOLE POSLAO I IZLIO DUHA SVETOGA U VIDU OGNJENIH

JEZIKA

IZLI I NA NAS, KOJI TE MOLIMO, SVOJEGA SVETOGA DUHA DA NAS

VODI PREMA TEBI GOSPODINE.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, PO SVOJEM DUHU SVETOMU DAO SI NAM PUNO DAROVA. LJUBAV, VJERU MUDROST, STRPLJIVOST, GOSTOLJUBIVOST, POMAGANJE, POUČAVANJE I DRUGE SILNE DAROVE. ZA MNOGE DAROVE NI NE ZNAMO DA IH IMAMO. DAJ DA IH PREPOZNAMO U SEBI I DRUGIMA, DA I KORISTIMO TEBI NA SLAVU.

POŠALJI NAM DAROVE DUHA SVETOGA

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE TI SI STALNO ČINIO DOBRO. I KADA SU TE MRZILI, TJERALI TE I IZRUGIVALI TI SE, TI SI STALNO IŠAO NAPRIJED I ČINIO DOBRO.

DAJ DA MI ZATVORENICI DOBIJEMO TVOJ MIR, DA SPOZNAMO RAZLIKU IZMEĐU DOBRA I ZLA. POMOZI NAM DA PREMA TVOJEM PRIMJERU, U NASTVAKU SVOJIH ŽIVOTA, STALNO ČINIMO DOBRO PREMA SVOJIM BLIŽNJIMA, PRIJATELJIMA I ČITAVOJ OKOLINI.

MOLIMO TE…

 

 

 1. ZA LJUDE KOJI ZBOG RANJENOSTI GRIJEHOM ILI LJUDSKOM NEPRAVDOM OKRENUŠE LEĐA SVOJOJ BRAĆI, RODBINI, PRIJATELJIMJA ILI SUSJEDIMA, DARUJ IM SNAGU OPRAŠTANJA I SNAGU TRAŽENJA OPROŠTENJA

MOLIMO TE...

 

 

 1. ZA NAŠU BRAĆU I SESTRE KOJI DOVRŠIŠE OVOZEMALJSKI HOD, NAGRADI IH VJEČNIM POČINKOM U TVOJEM KRALJEVSTVU.

MOLIMO TE…

MOLITVE ZA 12.05.2010.

 1. GOSPODINE, DAJ SVOJIM PASTIRIMA, NAŠIM SVEĆENICIMA, SNAGE I MUDROSTI DA PRENOSE TVOJU BOŽANSKU ISTINU SVIM LJUDIMA I VODE IH K SPASENJU, A KADA DOĐU KOD TEBE, NAGRADI IH ZA SVU LJUBAV KOJU SU NESEBIČNO DIJELILI SA SVAKIM ČOVJEKOM.

MOLIMO TE…

 

 

 1. GOSPODINE, MI NE ŽELIMO BOGA KOJI SE RAVNA PO MJERI NAŠIH MIŠLJENJA I KOJI JE STVOREN NA NAŠU SLIKU. MI TRAGAMO ZA BOGOM ISTINITIM I UNAPRIJED ZNAMO DA ON PRELAZI GRANICE NAŠIH MISLI I NAŠIH OČEKIVANJA.

GOSPODINE, DAJ DA GA PRONAĐEMO.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, NAŠE MAJKE SU U NEDJELJU IMALE SVOJ DAN, MAJČIN DAN. OBDARI IH RADOŠĆU I STRPLJIVOŠĆU MAJČINSKE LJUBAVI. NAGRADI NJIHOVE LJUBAVI SVOJOM LJUBAVLJU. DAJ DA SE I SVAKOME OD NAS JOŠ VIŠE OTVORI SRCE PREMA SVOJOJ MAJC ILI SJEĆANJU NA NJU.

MOLIMO TE…

 

 

 1. GOSPODINE, SVI SMO MI OD TEBE DOBILI DAROVE DUHA SVETOGA I SVATKO OD NAS IMA BAR JEDAN TAKAV DAR, POSEBNU SPOSOBNOST U NEČEMU.

DAJ GOSPODINE, DA OVDJE U ZATVORU SPOZNAMO DAROVE KOJE SI NAM DAO JER ONI SU TU, U NAMA, A MI IH NE VIDIMO.

PROČISTI NAM PAMET I SRCA I OTVORI NAM OČI DA TE DAROVE U DALJNJEM TIJEKU NAŠIH ŽIVOTA KORISTIMO NAMA NA KORIST A TEBI NA SLAVU.

MOČIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, MI SMO GRIJEŠNI LJUDI. I ČESTO SMO OSLONJENI NA PROŠLU SLAVU NAŠEG KRŠĆANSKOG ŽIVOTA. ČESTO ZABORAVIMO USKLADITI ONO ŠTO VJERUJEMO I ONO ŠTO ŽIVIMO. OPROSTI NAM GOSPODINE NA NAŠOJ IZGUBLJENOSTI, POMOGNI NAM PO NADAHNUĆU DUHA SVETOGA.

MOLIMO TE…

 

 

6. GOSPODINE, NAŠE BLIŽNJE I SVU OSTALU BRAĆE I SESTRE KOJI U . . VJERI PREMINUŠE PRIDRUŽI VJEČNOM ZAJEDNIŠTVU S TOBOM.

MOLIMO TE…

 

 

MOLITVE ZA 28.04.

 

 1. ISUSE, KRALJU MIRA, VODI SVOJIM DUHOM PAPU NAŠEG BENEDIKTA XVI, SVE BISKUPE I SVEĆENIKE, SVE REDOVNIKE I REDOVNICE, DA VODE TVOJ NAROD TVOJIM PUTEM I DA SE NE DAJU ZAVESTI KLICANJIMA I POVICIMA OVOGA SVIJETA.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. OSPODINE, SVAKOM ČOVJEKU SI, PUTEM DUHA SVETOGA, DAO NEKE DAROVE. BORAVAK U ZATVORU JEDNO JE OD MJESTA GDJE ČOVJEK MOŽE PREISPITATI KOJE JE DAROVE OD TEBE DOBIO.

DAJ NAM MUDROSTI I SPOZNANJA DA MOŽEMO PREPOZNATI DAROVE KOJE SI NAM DAO I DAJ NAM SNAGE DA IH VEĆ OVDJE U ZATVORU A POGOTOVO PO IZLASKU IZ ZATVORA KORISTIMO TEBI NA SLAVU A ZA DOBROBIT NAMA I LJUDIMA OKO NAS.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. HVALA TI GOSPODINE ZA PANO KOJEG SMO DANAS POSTAVILI. DAJ DA SVAKI ZATVORENIK U NJEGOVOM SADRŽAJU PRONAĐE NEKU MOLITVU, NEKU MISAO ZA SEBE, KOJA ĆE GA VODITI PRAVIM PUTEM U DALJNJEM ŽIVOTU.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, SAMO TI MOŽEŠ IZLIJEČITI RANE NA NAŠIM SRCIMA KOJE NAM JE UČINILO ZLO I OPROSTITI NAM GRIJEHE KOJE SMO PO ZLU POČINILI.

SNAGOM SVETE KRVI KRISTOVE PROLIVENE NA KRIŽU, PROBODI SVOJIM ZLATNIM MAČEM ZLODUHE U NAMA, OSLOBODI NAS OD NJIH I SVIH OKOVA TAME I ZLA.

MOLIMO TE …

 

 

 

 1. GOSPODINE, ČUVAJ NAŠE OBITELJI DA BUDU SVJEDOCI TVOJE LJUBAVI U DANAŠNJEM SVIJETU.

NE DOZVOLI DA SE OTUĐUJEMO JEDNI OD DRUGIH.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, LJUBAV SVOJU ISKAŽI UMIRUĆIMA I MILOSRDAN BUDI SVIM POKOJNIMA.

MOLIMO TE…

MOLITVE ZA 21.04.

 

 

 

 1. GOSPODINE, MOLIMO TE ZA NAŠE SVEĆENIKE. ONI TREBAJU NAŠE MOLITVE. JER KAD ĐAVAO NAPADA BOŽJI NAROD, NAJPRIJE UDARA PO PASTIRU. DAJ DA NAŠI SVEĆENICI POSTANU SVETI JER SAMO ONI MOGU PRIPREMITI NAŠE DUŠE DA SE POJAVE PRED BOŽJIM LICEM. DAJ IM SNAGE DA SE MOŽEMO NA NJIH OSLONITI.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, MI ZATVORENICI OSJEĆAMO DA JE KROZ NAŠE SVAKODNEVNE MOLITVE DUH SVETI SVE PRISUTNIJI OVDJE U KAZNIONICI. DAJ NAM SNAGE I MUDROSTI DA USPIJEMO U SVOJIM NAKANAMA ZA DOBIVANJE KAPELICE I NAŠEG PANOA.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, ZLO NIKADA NE SPAVA I STALNO NAS NAPADA SVOJIM PODLOSTIMA I ZAMKAMA. DAJ DA GA PREPOZNAMO I DA SE OD NJEGA, UZ TVOJU POMOĆ, OBRANIMO. BUDI NAM UVIJEK NA POMOĆ I ZAŠTITU OD ZLIH LJUDI.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, VJERA NAS ZATVORENIKA ČESTO JE NA ISKUŠENJIMA I ZNA BITI SLABA. DAJ NAM USTRAJNOST U MOLITVI, PODSJETI NAS NA SVOJE RIJEČI KOJE SI KAZAO SVOJIM APOSTOLIMA ''IŠTITE I DAT ĆE VAM SE''. USLIŠI NAM NAŠE MOLITVE.

MOLIMO TE…

 

 

 1. GOSPODINE, POŠALJI SVOJE ANĐELE DA ČUVAJU NAŠE OBITELJI.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, BUDI MILOSTIV NAŠIM POKOJNIMA I SVIM DUŠAMA U ČISTILIŠTU.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA 14.04.

 

 1. GOSPODINE, TEŠKE SU BORBE TVOJIH PASTIRA PROTIV SVIJETA, TIJELA I ĐAVLA. DAJ IM SNAGE I MUDROSTI DA BUDU NEPOKOLEBLJIVO SVJETLO U TOJ TAMI.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, MI ZATVORENICI BILI SMO I JESMO PODLOŽNI STALNIM NAPASTIMA ĐAVLA I NJEGOVIH SLUGU. TI SI NAS GOSPODINE ŽRTVOM NA KRIŽU OTKUPIO I POBIJEDIO MOĆ ĐAVLA. IZBAVI NAS ZATVORENIKE OD SVAKE ZLE NAZOČNOSTI, OD SVAKOG ĐAVOLSKOG UTJECAJA, PO ZAGOVORU ČISTE I BOLNE DJEVICE MARIJE.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, RADI NAŠIH DOSADAŠNJIH GREŠAKA U ŽIVOTU, RADI BUDUĆIH ŽIVOTNIH ISKUŠENJA, IZBAVI NAS OD STRAHA, TUGE I OPSJEDNUTOSTI, OD MRŽNJE, RAZVRATNOSTI I LJUBOMORE, I OD SVAKOG LOŠEG PRIJATELJSTVA. GOSPODINE, IZBAVI NAS I OD MISLI ZAVISTI, SRDŽBE I SMRTI, I OD SVAKOG PRAZNOVJERJA.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, SPALI SVE ZLO U PAKLU, DA VIŠE NIKADA NE MOŽE SNAĆI MENE, NAS ZATVORENIKE NI IKOJEG DRUGOG STVORA NA SVIJETU.

MOLIMO TE…

 

 

 

 1. GOSPODINE, MI SMO DALEKO OD NAŠIH DOMOVA I NAŠIH NAJMILIJIH. POSJETI GOSPODINE NAŠE KUĆE I DRŽI PODALJE OD NJIH I NAŠIH UKUĆANA U NJIMA NAPADE NEPRIJATELJA. POŠALJI SVETE ANĐELE DA OČUVAJU MIR.

MOLIMO TE…

 

 

 1. GOSPODINE, DUŠE NAŠIH POKOJNIH SU KOD TEBE. BUDI MILOSRDAN PREMA NJIMA I SVIM DUŠAMA U ČISTILIŠTU, OPROSTI IM GRIJEHE PO SVOJOJ MILOSTI.

MOLIMO TE…

 

 

MOLITVE ZA 07.04.2010.G.

 

1. Gospodine, ojačaj i budi uz svoje pastire da ustrajno šire proročki glas Crkve koji širi nadu u dolazak Tvojeg Kraljevstva.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, dani slavljenja Tvoje muke i slavnog uskrsnuća su za nama. Daj da mi, koji u Tebe vjerujemo, i dalje pronosimo radost zbog Tvojeg uskrsnuća, tokom čitave godine.

MOLIMO TE…

 

3. Slava Ti, Gospodine, za muku dana i mir noći, za kratki život i veliku zagonetku smrti. Neka su blagoslovljene odluke Tvoje po kojima dolazimo na svijet i odlazimo s njega. Ogromni su i neshvatljivi planovi Tvoji. A teško je biti čovjek. Gospodine, daj nam snage.

MOLIMO TE…

 

4. Gospodine, ti si rekao da je teško biti prorok u svojem kraju. Najmanje čuda učinio si u Svojem Nazaretu. Gospodine, mi zatvorenici se nadamo i želimo se promijeniti, da više nikada ne završimo u zatvoru. Daj nam mudrosti i snage za to, da naše obitelji i prijatelji to u nama prepoznaju i da mi nekima od njih otvorimo oči i pognemo im da ne idu putem propasti, prema zatvoru.

MOLIMO TE…

 

5. Za zdravlje naše djece i unučadi, za naše supruge i roditelje, za braću i sestre i za svu ostalu rodbinu, udijeli im mir, zdravlje i sreću.

MOLIMO TE…

 

6. Budi milosrdan Gospodine prema dušama naših umrlih i svim dušama u čistilištu.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA MISU 31.03.2010.G.

 

1. Veliki četvrtak dan je ustanovljenja svete mise. Gospodine, daj papi Benediktu, biskupu Vladi i župniku Josipu i svim drugim svećenicima snage, mudrosti i ustrajnosti da uspješno vode ovu tvoju Crkvu, Tebi na slavu a nama na milost.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, Ti si pred svojim tužiteljima šutio. To ih je najviše boljelo. Daj da shvatimo da je u ovoj našoj teškoj situaciji ponekad bolje šutjeti nego govoriti, daj da iz naše šutnje crpimo nutarnju snagu koja će nam onda omogućiti pravu kritiku u pravom trenutku a ne da naše riječi postanu prazno blebetanje.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, Ti si u pet dana, od Cvjetnice do Velikog petka, prošao put slave i put muke. Daj da shvatimo da se život da se život sastoji od lijepih dana, kad nam je sve polazilo za rukom, ali i od teških dana kao što su sada ovi dani. Daj da se ugledamo u Tebe i da strpljivo nosimo svoj križ.

MOLIMO TE…

 

4. Gospodine, Uskrs je pred nama. Molimo te za našeg Upravitelja i njegove suradnike, pravosudne policajce i ostalo osoblje i sve njihove obitelji. Daj da im ovi blagdani budu blagoslovljeni i radosni.

MOLIMO TE…

 

5. Gospodine, molimo Te posebno za naše obitelji i obitelji svih zatvorenika. Daj ima radost i blagoslov u ovim Uskršnjim blagdanima.

MOLIMO TE…

 

6. Gospodine, u ove dane obići ćemo i Tvoj grob, da mu se poklonimo. Obići ćemo i grobove pokojnih. Budi milosrdan njihovim dušama i oprosti im grijehe.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA 24.03.2010.G.

 

1. Za pastire Crkve, biskupe i svećenike, da u zajednicama koje su im povjerene budu živi svjedoci vjere i neumorni promicatelji istine Evanđelja.

MOLIMO TE…

 

2. O Isuse divni, Isuse predivni, utjeho naša, živote naš. Daj nam spasenje, poravnaj naše staze. Operi naša grješna srca i daj nam sigurnost i slobodu. Blagoslovi naš život i daj da nas Duh Sveti u svemu vodi.

MOLIMO TE…

 

3. TI SI Gospodine dobar i rado uslišavaš one koji Te zazivaju. Mi zatvorenici Te sada zazivamo. Oslobodi nas od napasti zlih ljudi. Očuvaj nas od ljudske zavisti i osvetoljubivosti. Usliši naše istinske potrebe i udijeli nam poniznost. Poduči nas pravoj molitvi.

MOLIMO TE…

 

4. Gospodine, mi zatvorenici puni smo jada, muke i trpljenja. Prikazujemo Ti svoje molitve, misli, riječi, djela i trpljenja u jedinstvu s Tvojim Sinom Isusom Kristom. Daj da Duh Sveti, koji je vodio Isusa, bude naš vođa i naša snaga da možemo svjedočiti tvoju ljubav a za spasenje naših izmučenih duša.

MOLIMO TE…

 

5. Gospodine i Oče milosrđa, svrni svoje milosrdne oči na nas grješnike, obrati nas i upravi naše životne korake na put gdje ćemo uvijek tražiti što je pravo i istinito, čisto i pošteno, Tebi na hvalu a na radost nama, našim obiteljima i prijateljima.

MOLIMO TE…

 

6. Za braću i sestre koji otiđoše s ovoga svijeta, da njihovo umiranje bude rođenje za život u vječnom zajedništvu s Tobom.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA 17.03.2010.

 

 

 1. GOSPODINE, TI SI REKAO DA JE BERBA VELIKA A SLUGU MALO. DAJ SVIM TVOJIM SLUGAMA, OD PAPE BENEDIKTA XVI DO NAŠEG ŽUPNIKA JOSIPA, SNAGE I USTRAJNOSTI DA SE SVAKODNEVNO MOLE ZA NAŠE OBRAĆENJA I OBRAĆENJE SVIH OSTALIH GRIJEŠNIKA.

 

MOLIMO TE…..

 

 

 

 1. GOSPODINE, MI ZATVORENICI STALNO SMO POTREBNI DUHOVNE OBNOVE. DAJ DA VJERUJEMO DA POSTOJIŠ TI, BOG, KOJI SI I OTAC I SIN I DUH SVETI. DA POSTOJI ZLO, SOTONA I VRAG. DA JE TVOJ SIN, ISUS KRIST, UMRO I USKRSNUO I UZAŠAO NA NEBO. DA POSTOJI ŽIVOT POSLIJE SMRTI U RAJU ZA PRAVEDNIKE I DA POSTOJI VJEČNA MUKA POSLIJE SMRTI U PAKLU ZA ZLE. DAJ DA U SVE TO UVIJEK I BEZ RAZMIŠLJANJA VJERUJEMO.

 

MOLIMO TE….

 

 

 

 1. GOSPODINE, NEKI OD NAS SMO TOKOM SUĐENJA I IZDRŽAVANJA NAŠE KAZNE IZGUBILI NEKE PRIJATELJE. NE ZAMJERAMO IM, NISU NAM BILI PRAVI PRIJATELJI. DAJ DA STEKNEMO NOVE PRIJATELJE, KOJE NEĆEMO TREBATI KUPITI, KOJE NEĆEMO TREBATI ZADIVITI, KOJI ĆE NAM POSVETITI SEBE I SVOJE VRIJEME I KOJI ĆE BITI S NAMA U DOBRU I ZLU.

 

MOLIMO TE…..

 

 

 

 1. ZA NAŠEGA UPRAVITELJA, REFERENTE, PRAVOSUDNE POLICAJCE I SVE DRUGE KOJI SU ODREĐENI DA VODE O NAMA BRIGU ZA VRIJEME OVE NAŠE ŽIVOTNE KUŠNJE I BORAVKA OVDJE U LIPOVICI. DAJ DA PRIHVATE SVAKOGA OD NAS U NAŠIM VRLINAMA A DA NAS U NAŠIM MANAMA STRPLJIVO PODNOSE I PRAVEDNO USMJERAVAJU.

 

MOLIMO TE…..

 

 

 

 1. GOSPODINE, BUDI MILOSTIV DUŠAMA NAŠIH POKOJNIH I SVIM DUŠAMA U ČISTILIŠTU.

MOLIMO TE…. MOLITVA ZA 03.02.2010.g.

MOLITVE ZA 10.03.2010.G.

 

1. Za pastire Crkve, papu Benedikta, biskupa Vladu a posebno za našeg vjernog i Bogu odanog župnika Josipa, pomogni im da ostanu vjerni u poslanju Tvoga sina te se zdušno predaju naviještanju radosne vijesti.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, skoro svaki petak ispraćamo zatvorenike kojima je odobren uvjetni otpust. Većina njih nosi u sebi nadu u bolji život ali i strah da li će se oni moći nositi sa životnim problemima koji ih očekuju. Gospodine, daj im vjeru i snagu.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, mi smo većinom nesigurni i često zbunjeni raznim događajima oko nas ovdje u Kaznionici, na izdržavanju kazne zatvora. Daj da Te kroz te nesigurnosti nađemo. Pomogni nam da naš život postane svakodnevno obraćenje. Daj da kroz svakodnevnu molitvu spoznamo što konkretno trebamo učiniti i gdje se trebamo mijenjati.

MOLIMO TE…

 

4. Po svijetu potresi, nevremena, nesreće, ratovi, teroristički napadi i druge nevolje. Spasi nas Gospodine, pomogni nam da se obratimo i budi milosrdan svima koji su u tim nevoljama.

MOLIMO TE…

 

5. Za našu pokojnu braću, obdari ih radošću vječnoga života.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

MOLITVE ZA MISU 03.03.2010.G.

 

1. Gospodine, ustoličena je nova, stara, Sisačka biskupija i novi biskup Vlado Košić. Velika i časna baština Sisačke biskupije obvezuje. Daj da biskup Vlado, naš župnik Josip i svi ostali svećenici budu dostojni te baštine i da mogu odgovoriti na nove izazove i hrabro svjedočiti Evanđelje.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, ova naša misa nije politički skup, nogometna utakmica ili koncert da bi bilo bitno koliko nas je, da se vidi veliki broj prisutnih. Bitno je kolika je naša vjera i ljubav prema Tebi jer ona ispunjava ovu prostoriju. Izbavi nas iz kušnji i učvrsti nas u vjeri.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, nas zatvorenike muče sumnje i predrasude., pomanjkanje mira u duši, oholost i egoizama, život u laži, pomanjkanje istine a naročito gubitak slobode. Daj da se na izdržavanju naših kazni zatvora pročistimo na osobnoj razini, u Tvojoj ljubavi, kako bi po izlasku iz zatvora bili novi ljudi, na ponos našim obiteljima a u tvojoj slavi.

MOLIMO TE…

 

4. Stvoritelju i Otkupitelju, Gospodine milostivi i svemogući Bože, ti koji jesi Otac i Sin i Duh Sveti. Molimo Te ponizno i pokorno pomogni nama koji ponekad ne znamo moliti i naći prave riječi kada se Tebi obraćamo. Molimo Te uzmi naše probleme i riješi ih u korist našeg dobra i Svoje slave. Ti sve znaš i sve vidiš, ni mi sami ne znamo što je za nas bolje. Stoga Gospodine, pomogni nam nositi križ koji nam je ponekad pretežak, nadahni nas Duhom Svetim kako bi Te dostojno slijedili, slavili i bili tvoji sinovi koji su se vratili ocu.

MOLIMO TE…

 

5. Gospodine, u ovim zatvoreničkim danima i noćima često se sjetimo naših pokojnih. Budi milostiv prema njihovim dušama i prema svim dušama u čistilištu.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA MISU 24.02.2010.G.

 

1. Gospodine, vrijeme je posta i molitvi. Daj da postimo od sebičnosti, od ogovaranja, od nestrpljenja i pretjeranih očekivanja, od gorčine, od gunđanja i nezadovoljstva, od srditosti, od zavisti i laži, od pustih nepotrebnih briga. Daj da budemo blaga srca, da naša srca budu u Tvojem srcu.

MOLIMO TE…

 

2. Dragi Bože ja te volim, a Ti mene blagoslivljaš, Tvoja ruka sve mi dala, dragi Bože Tebi hvala. Budi uz mene i sve nas zatvorenike i pomogni nam u svakom trenutku kušnje.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, korizmeno je vrijeme i većina nas je u nekoj pokori. Na izdržavanju kazne zatvora, u ovoj Kaznionici i po drugim zatvorima, ima puno bolesnih i starih, koji se sada nalaze u svojoj trajnoj pokori. Gospodine, olakšaj im ove njihove dane životne pokore i kušnji, daj da Te spoznaju i da im se duše i srca ispune mirom i nutarnjim zadovoljstvom.

MOLIMO TE…

 

4. Gospodine, budi milostiv svim našim pokojnima i dušama u čistilištu.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA MISU 10.02.2010.G.

 

1. Svemogući vječni Bože, Ti si svom blaženom Alojziju Stepincu pomogao da se za pravdu bori do smrti. Daj i nama, po zagovoru blaženog Stepinca, iz ljubavi prema tebi, izdržati u svim nevoljama i gorčinama života, i svim bićem težiti za Tobom, jedinim pravim životom.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, Ti si blaženom Alojziju Stepincu dao milost čvrsto vjerovati u Tebe i spremnost trpjeti za tebe sve do mučeničke smrti. Pomogni nam slijediti njegov primjer i njegov nauk da bismo ljubili Tebe kako Te je on ljubio i služiti Crkvi kako joj je on služio sve do darivanja vlastitog život za nju. Njegova živa vjera u Tebe i postojana ljubav prema Crkvi neka nas učvrste u borbama života na putu vječnog spasenja.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, znam da ćeš nas u daljnjem dijelu našeg života stavljati na kušnje, pogotovo kada izađemo iz zatvora. Daj nam snage i mudrosti da ih uspješno savladamo, budi u nas.

MOLIMO TE…

 

4. Gospodine, svi smo mi ovdje nečiji tate ili sinovi. Daj snage nama i našim bližnjima da izdržimo ovu našu životnu razdvojenost i da se ona nikada na ovaj način ne ponovi.

MOLIMO TE…

 

5. Milosrdni Bože, blaženog Alojzija Stepinca, koji je na današnji dan prije 50 godina dovršio svoju žrtvu vjernosti Kristu blagoslivljajući Tvoje ime i predajući se Tvojoj volji, proslavi svetošću a svim pokojnima, osobito onima koji su trpjeli za istinu, udijeli vječnu utjehu, u radosti neba.

MOLIMO TE…

 

 

 

 

 

 

MOLITVE ZA MISU 03.02.2010.G.

 

 

1. Gospodine, neki od nas ovdje u Kaznionici, u svojoj srdžbi i nezadovoljstvu, prostački psuju i kunu. Ti si rekao DA NIŠTA ŠTO IZVANA ULAZI U ČOVJEKA NE MOŽE GA ONEČISTITI… ŠTO IZLAZI IZ ČOVJEKA TO ONEČIŠĆUJE ČOVJEKA. A IZNUTRA IZLAZE…ZLE MISLI… OPAKOSTI, PRIJEVARA, PSOVKA.

Gospodine, dirni srce i dušu takvih ljudi da Te, u svojim svakodnevnim brigama, ne vrijeđaju i ne griješe svoju dušu.

MOLIMO TE…

 

2. Gospodine, među nama zatvorenicima ima puno malovjernih, slabovjernih i uspavanih za vjeru i Tvoju Riječ a stalno tražimo svoj novi životni put.

Daj Gospodine da se tim zatvorenicima, kao i svima ostalima, vrate krsna obećanja i da te mogu spoznati kao svojeg Spasitelja, Tebe koji si PUT, ISTINA I ŽIVOT.

MOLIMO TE…

 

3. Gospodine, na izdržavanju kazne zatvora u ovoj Kaznionici i po drugim zatvorima ima puno bolesnih i starih zatvorenika.

Gospodine, olakšaj im ove njihove dane životne pokore i kušnji, daj da te spoznaju i da im se duše i srca ispune mirom i nutarnjim zadovoljstvom.

MOLIMO TE…