Početna Sadržaj Iz knjiga GDJE DJELUJE DUH SVETI
GDJE DJELUJE DUH SVETI PDF Ispis

M. Basilea Schlink GDJE DJELUJE DUH SVETI

Ako ste u potrazi za darovima Duha Svetoga, ako ih imate ali niste toga potpuno svjesni, ako ih želite koristiti na slavu Božju i svoje spasenje, onda vam je ova knjiga jedno od mjesta gdje možete riješiti svoje probleme. Meni je ona istinski pomogla da shvatim što i kako sa darovima Duha Svetoga koje svi mi imamo. Evo nekoliko misli:

OTKAKO JE DOŠAO ISUS I UZAŠAO NA NEBO, POZVANI SU SVI VJERNICI U SLUŽBU ZA ZAJEDNICU I U SLUŽBU SPASITELJA LJUDSKOG RODA I SVIJETA, JER SVIMA JE TAJ OBEĆANI DAR – DUH SVETI – NAMIJENJEN.

RAČUNAMO LI S TIM OBEĆANJEM I POČNEMO USRDNO MOLITI, DOŽIVJET ĆEMO OŽIVLJAVAJUĆE DJELOVANJE DUHA SVETOGA.

NJEMU PRIPADA ZAHVALA I ČAŠĆENJE SVAKOG DANA IZNOVA, JER NAS VODI KROZ SVAKI DAN… ON JE NEPRESTANO S NAMA JER PREBIVA U NAŠIM SRCIMA. SRETAN JE SVAKI ONAJ KOJI NJEGA PRIMI.

NIJE DAKLE MOGUĆE DA ISUSOVA ZAJEDNICA KAŽE :''IMAMO ISUSA I TO MI JE DOVOLJNO'' A DA PRI TOM NIJE SVJESNA TOGA DA ISUSA MOŽE IMATI SAMO AKO SE ISTODOBNO OTVORI DJELOVANJE SVETOGA DUHA. NJEMU JE ISUS OSTAVIO NOVOZAVJETNU ZAJEDNICU.

DUŽNOST SAMO PO SEBI JE MUKA ALI DUŽNOST IZ LJUBAVI JE UŽITAK

IZGRADNJA BOŽJEGA KRALJEVSTVA, SVA MISIJSKA DJELATNOST, DOGAĐALA SE SAMO NA POTICAJ SVETOGA DUHA I POD NJEGOVIM VODSTVOM.

TI SU MILOSNI DAROVI DUHA SVETOGA DONIJELI NOVOZAVJETNOJ ZAJEDNICI DAR I SREĆU ALI ISTODOBNO I VELIKI TERET I TRPLJENJE JER GDJE JE NA DJELU BOŽJI DUH TAMO IMA PROTIVNIKA, PROGONA, POGRĐIVANJA.

POBOŽNI KOJIMA MANJKA PUNOMOĆ DUHA SVETOGA UVIJEK SU PROGONITELJI ONIM PO DUHU OPUNOMOĆENIM.

NO, MILOSNI DAROVI NISU DONIJELI, ONIMA KOJI SU IH DOBILI, USREĆUJUĆE BOGATSTVO. NOSILI SU OPTEREĆENJE. ALI, BOG NIJE DAO U VRIJEME KUŠNJI I BORBI DA PROPADNU I OSRAMOTE SEBE A TIM I NJEGA.

DAROVI DUHA SVETOGA MORAJU BITI ISPREPLETENI S ODREĐENIM NAČINOM ŽIVOTA. NE SAMO JEDNOKRATNI ČIN POKAJANJA. SKRUŠENOST SRCA MORA BITI NAČIN ŽIVOTA. GRIJEH SE UVIJEK IZNOVA OTKRIVAO, A POSLJEDICA TOGA BILO JE UVIJEK NOVO POKAJANJE KOJE JE BILO ISHODIŠTE ZA NOVI DUHOVNI ŽIVOT.

GDJE VJERNIK NE VODI BORBU PROTIV GRIJEHA, PUŠTA, ČESTO I NE OPAŽAJUĆI TO, DA NJIME UPRAVLJA NJEGOVO ''TJELESNO BIĆE'' KOJE SE PREPIRE,

OSUĐUJE I KLEVEĆE,

POPUŠTA NAGONIMA

PUNO JE LJUBOMORE I ZAVISTI,

OGORČENOSTI I SEBIČNOSTI.

AKO IMAMO DAROVE A NEMAMO LJUBAVI TADA SMO NIŠTA.

NIČIM SE NE SMIJEMO ODVRATITI OD TOGA DA MOLIMO ZA DAROVE.

LJUDI KOJIMA SU ONI DAROVANI NE ŽELE IZAZIVATI POZORNOST I SENZACIJU, DOJMITI SE.

DAJ NAM DANAS DAROVE DUHA!