Početna Sadržaj Moj dnevnik A KOJI STE VI?
A KOJI STE VI? PDF Ispis

Subota, 25.12.2010.g.

 

Jučer i danas dogodilo mi se puno lijepih stvari koje mi svjedoče o tome da se nalazim na putu koji je Gospodin za mene odabrao. Samo, SADA JE TEŠKO. TREBA USTRAJATI. JER ZLO STALNO NAPADA NA STOTINU NAČINA. I tek sada vidim pravo značenje Gospodinovih riječi da mi uvijek imamo pravo izbora. Gospodin nam pokaže koji je naš put i mi to prepoznamo. PREKRASNO! No, odmah dođe zlo sa stotinama i stotinama načina kako da te skrene sa toga puta. Ali, ti se boriš, moliš. Ideš na mise, predaš se Gospodinu. I misliš, super, sada mi zlo ništa ne može. Osjećaš se snažno jer je Gospodin uz tebe i jer si mu predao svoj životni put da te vodi. No, tada zlo udari tamo gdje je netko od nas najslabiji. Ili su ti to djeca, ili bračni drug, ili roditelji. Ili pronađe kod tebe još neku pukotinu u tvojoj vjeri i još neki dio tebe gdje vlada tama i nesigurnost i strah. I UDARI SNAŽNO. I IZA LEĐA. JER ZLO JE VELIKA KUKAVICA. JER ONO ZNA, ZATO I UDARA, DA JE GOSPODIN S TOBOM. A ON, ON JE POBJEDNIK I ZLO BJEŽI OD NJEGA. Jer one koji nemaju Gospodina zlo ne napada. Ono njih već kontrolira. I to što se njima događa nisu napadi od zla. Ne, zlo iz njih isisava život, uzima im dušu. Oni žive kako zlu odgovara i tako im život izgleda. ONI NEMAJU NUTARNJEG MIRA. Neki izvana izgledaju kao da im je super. Ali iznutra, unutra su razvaline. A oni, koje zlo napada, jer su svoj život predali Gospodinu ili su na putu da mu ga predaju, oni taj mir imaju jer im ga je Gospodin donio. Ili ga posjeduju puno ili su tek na početku kada Gospodinov mir tek u njih ulazi, ali zlo se osjeća strašno ugrožena. I napada. No, to je sada borba u kojoj Gospodin uvijek pobjeđuje, a onda i mi s njim. Mi se borimo protiv zla.

I to se vidi na takvim ljudima. Pogledajte malo oko sebe. I odmah ćete prepoznati ljude koji su svoj životni put predali Gospodinu. Jednostavno ćete na njihovim licima i u njihovim očima vidjeti mir i radost. I širit će oni to oko sebe. I nekako ćete željeti da s njima razgovarate i da budete u njihovom društvu. Možda će po našim ljudskim mjerilima izgledati da imaju poteškoća u životu, nemaju novaca ili posla, bolesni su i imaju drugih problema. MA, TO SU SVE ONI PREDALI GOSPODINU. ONI IMAJU TE SVOJE PROBLEME KAO I DA IH NEMAJU.

Prepoznat ćete i one koji su tek na početku puta da svoj život predaju Gospodinu. ONI SU TEK KRENULI U BORBU. Prepoznat ćete ih po tome što će obilaziti i sva svetišta, i sve karizmatike, i sve seminare i duhovne obnove. A u svakodnevnom životu još će puno griješiti, još neće svjedočiti za Gospodina. Kako mi je kazala jedna žena. JOŠ ĆE BITI POSVAĐANI S GOSPODINOM. No, oni su pozvani od Gospodina, to su prepoznali i sada ih zlo nastoji vratiti pod svoju kontrolu gdje su i prije bili. ZNAM DA IM NIJE LAKO, SVE SAM TO PROŠAO. ALI, KOJE LI NAGRADE, KOJE LI RADOSTI, KOJEG LI MIRA KADA SE POBIJEDI ZLO!!!

A kako uspjeti? Najprije na koljena pred Gospodina i priznati mu da smo slabi i grješni, nitko i ništa bez Njega, i da Ga molimo da nam pomogne i da nas vodi. Tu je onda puno suza. I BUDITE JAKO, JAKO SRETNI KAD VAM KRENU SUZE NA KOLJENIMA PRED GOSPODINOM. ILI U CRKVI NA MISI. TADA JE GOSPODIN S VAMA, ON VAS DRŽI OKO VRATA. JA VAM TO ZNAM.(sad me prolaze trnci). Pa puno ispovijedanja grijeha i puno oprosta prema drugima kojima morate priznati svoje slabosti i tražiti oprost od njih a isto tako dati im oprost kada su oni možda vas povrijedili. I kaže mi jedan prijatelj da on ne može to zaboraviti. A ja mu kažem, da, pa nitko od tebe, NITI ISUS, ne traži da ti zaboraviš nešto iz svojeg života. JER BI ONDA ZABORAVIO SVOJ ŽIVOT KOJEG TI JE GOSPODIN TAKVOG DAO. Ne, ti moraš oprostiti. No, nemoj da ti se ono ''to neću zaboraviti'' izjednači sa '' to ne mogu oprostiti''. O, tu će ti sigurno zlo pokušati ugurati neku svoju smicalicu. I onda još, na početku, i na sredini, i na kraju toga tvojega puta, PUNO MOLITVE I PUNO MISA. Možda vam to sada izgleda i teško. Da, bilo bi, kada bi se uvijek vrtjeli u krugu. Kada bi nešto ispovjedili, priznali ili oprostili a ne bi pustili Gospodina na to mjesto u sebi koje ste očistili. No, kroz molitvu, I TO NE SAMO ZA SEBE, i odlaske na mise Gospodinov Sveti Duh će vas ispuniti. I u tom dijelu će te se dobro osjećati i to će vam dati snagu za dalje.

A, isto tako, kad malo pogledate oko sebe, vidjet ćete i one koji su bez Gospodina. Koje zlo kontrolira i isisava iz njih život i dušu. A kako? O, već sam vam rekao da zlo ima na stotine i milijune načina. Pa cijelo svoje postojanje i ništa drugo ne radi. Kod nekih to radi kroz razne neumjerenosti. Ili u jelu ili u piću ili u bludu ili u razvratnostima ili korištenju materijalnih stvari bez reda i potrebe. Nikakav i prazan život. Kod nekih to radi puno sofisticiranije, kroz posao. Kroz stalno razmišljanje o poslu, o zaradi, o novcu, o smanjenju troškova, povećanju prometa, itd. Pa onda malo problemi, kriza i sl. I dok si rekao ''keks'' život im je završio, nije bilo Gospodina, i ode im duša u pakao kako je zlo i htjelo. A kod nekih to sve još i pomiješa. Posao i razne neumjerenosti.

A s nekima se zlo služi direktno. Da direktno hule i mrze Gospodina i da druge uče da to čine. SMILOVAO IM SE DRAGI BOG.

A koji ste vi? Ili još bolje, koji hoćete biti? Razmislite, Božić je idealno vrijeme za to.

BOGU HVALA ŠTO NAM JE POSLAO SVOJEGA SINA, NAŠEG GOSPODINA, DA NAM POMOGNE NA TIM NAŠIM PUTEVIMA!