Početna Sadržaj Moj dnevnik KAKO ZLO HOĆE UBITI BOŽIĆ
KAKO ZLO HOĆE UBITI BOŽIĆ PDF Ispis

Subota, 25.12.2010.g.


Još je božićno jutro i samo mi dolaze misli i teme i razmišljanja koje bi htio podijeliti s vama. Kao neke kratke crtice. No, takva crtica je trebao biti i prethodni članak pa se odužio.

Prvi puta sam, za vrijeme proslave naših kršćanskih blagdana, prepoznao ono što sam negdje pročitao, a mislim da je o tome jedanput govorio i naš župnik na misi, DA ZLO I NJEGOVI DUHOVI STRAŠNO PUNO NASTOJE DJELOVATI U TO VRIJEME. DA NAS NATJERAJU DA PUNO GRIJEŠIMO I DA SE UDALJUJEMO OD GOSPODINA.

Kako sam se naučio prepoznavati znakove oko sebe, i od Gospodina i od zla, kroz razne događaje, ovih dana sam se uvjerio da se zlo stvarno nastoji maksimalno potruditi da nam ''ubije Božić''. I prisjetio sam se nekih svojih Božića kada si, zbog djelovanja zla, nismo ja i supruga ni čestitali Božić. I ove godine je zlo pokušalo to isto, sa prije provjerenim i uspješnim smicalicama i zamkama. Kao npr. božićno drvo. Zašto si kupio ovakvo ili onakvo, pa to je preskupo. Pa trebalo je ići prije ili poslije, ovdje ili ondje. I, ZAČAS JE SVAĐA. I BRZO ODE ČAR BOŽIĆA. Ili kada će se kititi drvce, ujutro ili popodne, s ovim ili onim ukrasima. Pa da li ovaj ukras treba biti ovdje ili ondje ili da li drvce treba stajati ovako ili onako. Stotinu sitnih stvari gdje se nekoliko ljudi, različitih karaktera, mogu stotinu puta posvađati. I kod nas je zlo to probalo i ove godine, jer mu je proteklih godina tu uvijek uspijevalo dovesti nas do svađa i grijeha. Ali, svi smo to prepoznali i svi smo se, svatko za sebe, trudili da ne dozvolimo zlu da nas pobijedi. I USPJELI SMO.

Jer nema ljepšeg kada se oko pripremanja božićnog drvca i njegovog kićenja okupi cijela obitelj. A MI SMO SVI BILI NA OKUPU I SVATKO JE NEŠTO UČINIO. I slušali smo božićne i duhovne pjesme, čak smo i zajedno zapjevali. I nije to bilo, da me se krivo ne shvati, sve kao na televiziji, da smo svi sve i sve je bilo super. Ne, bilo lijepo i onako nekako ljudski. Stalno sam imao osjećaj da se neki loš duh vrti oko nas i da nas želi posvađati. I zlo nam je stalno postavljalo zamke ali smo ih mi prepoznavali i uspješno savladali. Nismo o tome pričali ali svi smo to osjetili.

Možda ih i moji ukućani nisu tako doživjeli, ali ja znam da je tako bilo. Zato ću s njima o tome porazgovarati da se i oni nauče prepoznavati takve zamke zla te ih, uz Gospodinovu pomoć, zaobići ili uspješno savladati.

Ako imate nekih loših događaja i situacija koje vam odvlače pažnju i misli od radosnog i veselog slavljenja Božića, stanite malo. Povucite se nekamo na mir i probajte vidjeti da li je to što se dogodilo po Božjem ili po zlu. I brzo ćete vidjeti da je to sigurno po zlu, da vam zlo ''hoće ukrasti Božić''. I nemojte to dozvoliti. Vratite se natrag i tražite od onoga koji misli da ste ga povrijedili, da vam oprosti. A onome za kojeg mislite da je vas povrijedio ODMAH OPROSTITE. I ako nemate snage za sve to, ODMAH NA KOLJENA I PRUŽITE RUKE U VIS PREMA GOSPODINU I MOLITE GA DA VAM DADNE SNAGE. (evo krenule su mi suze i zato znam da će vam Gospodin pomoći)

A ja sam, kada su se događali gore navedeni napadi zla, upitao sebe da li treba da se idem pomoliti Gospodinu za pomoć. I odmah sam si odgovorio da neću zamarati Gospodina s tim, da ćemo se probati sami izboriti i pobijediti zlo. A SADA VIDIM DA SAM TREBAO, I TO JOŠ PRIJE DESETAK DANA. Bilo bi nam puno lakše jer je Gospodin upravo i radi toga došao. Zato mu se moramo stalno moliti. A čini mi se da mi možda i ne bi nešto posebno odgovorio na takvu moju molitvu jer smo probleme prebrodili. On nam je već prije i sada dao dovoljno snage da ih prebrodimo pa bi se možda i uvrijedio da mu dodijavam s nečim što mogu sam riješiti.

HVALA TI MOJ GOSPODINE ŠTO MI DAJEŠ SNAGE I VJERE!

(Dok sam ovo pisao, došla mi je božićna čestitka od jedne moje drage prijateljice koja se ljuti na mene. POTEKLE SU MI SUZE, I SAMO SAM POGLEDAO NA RASPETOG GOSPODINA, I ZAHVALIO MU)

MOJ BOG, ON JE SILAN BOG, ON JE SILAN BOG…