DEVETNICA PDF Ispis

 

Subota, 07.05.2011.g.


Jučer sam počeo moliti devetnicu BOŽJEM MILOSRĐU za obraćenje i ozdravljenje od ciste na jajniku jedne drage mlade osobe. Još nije ni postala žena. I kada sam prekjučer čuo od čega boluje, malo me potreslo. Mlada je još. A onda mi je odmah došlo pitanje, ŠTO GOSPODIN S TIM HOĆE? Obitelj joj baš nije u vjeri, ne idu na mise.

I tako, nakon što sam to saznao, razmišljao sam si da bi se trebao za nju moliti, za ozdravljenje i obraćenje. I pomolio sam se odmah navečer za nju, jednom kratkom molitvom. I ujutro isto tako. I nekako se nisam baš osjećao ''zapaljen'' za moljenje. Kao da me nešto odbijalo od toga da se za nju molim. NIJE MI SE DOPAO TAJ OSJEĆAJ ALI ON JE BIO U MENI. KAO, PA ŠTO TU JA TREBAM ZA NJU MOLITI.

No, ja se nisam dao smesti. Mislio sam u sebi, molio sam i molim za druge u njihovim potrebama pa bi onda trebao i u ovom slučaju. Pogotovo, što mi je Gospodin dao veliku milost još u zatvoru, kada sam puno molio za ženu jednu zatvorenika koja je trebala ići na operaciju radi ciste na jajniku. I prije operacije, CISTA JE NESTALA. BOGU HVALA! No, iako mi je njezin muž strašno zahvaljivao radi toga, jer sam mu rekao da se molim za nju i da znam da će ona ozdraviti, ja to nisam baš pripisivao sebi jer se ta žena isto molila za sebe, i njezin muž i druga rodbina. Pa su sve naše zajedničke molitve dovele do toga.

I tako, jučer ujutro, DAM JA OBEĆANJE GOSPODINU DA ĆU ZA NJEZINO OBRAĆENJE I OZDRAVLJENJE IZMOLITI DEVETNICU BOŽJEM MILOSRĐU.

No, tokom dana sam i zaboravio na to. I kako je dan išao kraju ja nikako da se ''uhvatim'' u volji da počnem s molitvo te devetnice. Skoro da sam i zaboravio na to. Došla je i večer, pred samo spavanje. I sjetim se ja da sam obećao da ću danas početi moliti tu devetnicu. A sve mi dolazi u misli da danas neka ne počnem, da ću sutra, da uopće ne bi ni trebao to moliti nego samo neku kratku molitvu, itd. Sve me nešto odvraćalo od toga da počnem moliti za tu djevojku.


TO JE BILA U MENI BORBA DOBRIH I ZLIH SILA. ZA I PROTIV POČETKA MOLJENJA DEVETNICE.


I ipak, ja odlučim, bez da sam bio jako svjestan te borbe, da ću ipak početi s moljenjem te devetnice. I kleknem i pomolim se molitvu za prvi dan.


TEK NAKON TOGA, KADA SAM SJEO U STOLAC, POSTAO SAM SVJESTAN KOLIKO SE ZLO TRUDILO DA ME ODVRATI OD POČETKA TE MOLITVE. KAKO MI JE BILO KRIVO ŠTO SAM IMAO TAKVE MISLI. PA KAKAV SAM JA TO VJERNIK!?

I TAKO SAM BIO SRETAN I OSJETIO SAM TAKVO ZADOVOLJSTVO ŠTO SAM POČEO SA TOM MOLITVOM!

I SADA MI JE STALNO SLIKA TE DRAGE DJEVOJKE, JOŠ DJEVOJČICE PO GODINAMA, PRED OČIMA. ZNAM DA MI TO NJEZINA DUŠA ZAHVALJUJE ŠTO SAM POČEO ZA NJU MOLITI. BOGU HVALA!


A prekjučer ujutro, nakon mise, zaustavila me jedna žena. Sva zdvojna, u velikoj potrebi radi raznih problema. I kaže mi, između ostalog, da jako griješi jer nekad ne ide u nedjelju na misu. Da si jednostavno ne može pomoći. Da odluči da će ići i da onda, kada se približava vrijeme odlaska, DA JOJ STALNO DOLAZE KOJEKAKVE MISLI I DOGAĐAJI KOJI JU ODVRAĆAJU OD TOGA DA ODE NA MISU. I DA NAJČEŠĆE NE ODE. A ima problem i sa zdravljem i materijalnim prilikama.

A ja joj kažem da ju to zlo stalno napastuje, kao i sve nas. I da ne smije odustati od borbe. Da je najveća molitva, i najuspješnija, upravo prisustvovanje i učestvovanje u misnom slavlju. I da svi egzorcisti svjedoče da zlo najviše mrzi i bježi od onih koji idu redovno na ispovijedi, mise i pričesti, koriste svetu vodu i puno se mole. I DA ĆE ZLO UPOTRIJEBITI SVE SVOJE SMICALICE KAKO DA NAS OD SVEGA TOGA ODVRATI. Svi mi imamo takve kušnje. Ali da bi svakako trebala ići na nedjeljnu svetu misu. Jer to stoji i u Božjim zapovijedima: ''SPOMENI SE DA SVETKUJEŠ DAN GOSPODNJI.'' Pa ako ne ode na nedjeljnu misu onda se, poslije toga na drugim misama, ne bi smjela ni pričestiti bez da, kroz ispovijed, dobije oproštenje toga grijeha.


I rekla je da zna sve to ali da si često ne može pomoći, ''nešto ju zmota i ne ode na misu''. Ja sam joj jedino rekao da se ne smije dati, I DA, KADA GOD OSJETI TE NAPASTI, NEKA KLEKNE PRED RASPETOG GOSPODINA I ZAMOLI GA DA JOJ DADNE SNAGU. AKO NEMA RASPELA, ONDA SAMO NEKA KLEKNE I ZAMOLI DUHA SVETOGA DA JU OJAČA I VODI.

I SIGURNO ĆE ZLO NESTATI. SAMO MOLITVA MORA BITI OD SRCA, ISKRENA. I ja se moram sjetiti da se pomolim Gospodinu za tu njezinu potrebu, za pobjedu nad tom napasti.


I ja sam imao takvih napada zla prije, kada sam trebao ići na nedjeljnu misu. Stotine misli i razloga, netko dođe u posjetu, svašta. No, danas skoro da i tih napasti nemam. Rijetko. Zna zlo da tu nema šanse.

No, zato me maksimalno napastuje oko toga da me odvrati od molitvi. I onih redovnih, svakodnevnih, a pogotovo onih za ljude u potrebi koje mi Gospodin šalje na moj životni put. I ovaj slučaj naprijed je bio takav.


I NEVJEROJATNO JE DA JA UOPĆE NISAM, U TIM TRENUCIMA BORBE, OSJETIO DA SU TE MISLI O TOME KADA I KAKO DA SE MOLIM ZA TU DJEVOJKU, ZAPRAVO OD ZLA. DA ME TO ZLO HOĆE ODVRATITI OD TOGA DA POČNEM MOLITI. ZLO MI JE DAVALO RAZNE RAZLOGE DA NE POČNEM MOLITI I SVI SU MI SE ČINILI NAOKO PRIHVATLJIVI. TEK KADA SAM POČEO MOLITI, KAO DA MI SE DIGLA MAGLA S OČIJU. JER ZLO JE POBJEGLO I PONIJELO SA SOBOM SVOJE SMICALICE. I TADA SAM POSVE JASNO VIDIO KAKO JE TO JEDNOSTAVNO I LIJEPO DA SE JA MOLIM ZA OZDRAVLJENJE I OBRAĆENJE TE DJEVOJKE. I DA JE TO NEŠTO NAJMANJE ŠTO JA MOGU NAPRAVITI. I DA BI MI BILO JAKO KRIVO I TEŠKO KASNIJE KADA BIH SHVATIO KAKO SAM BIO SLAB I SEBIČAN.


JER NISAM UČINIO ONO ŠTO SAM MOGAO DA POMOGNEM TOJ DJEVOJCI. ONO ŠTO JE GOSPODIN OD MENE OČEKIVAO I ONO ZA ŠTO MI JE DAO DAR.

A TO DA LI ĆE ONA OZDRAVITI I OBRATITI SE, O TOME ĆE SE POBRINUTI DRAGI GOSPODIN. TO JE NJEGOVO. ON ZNA NJEZIN PUT, ON ZNA ZAŠTO JU TAKO KUŠA, NJU I NJEZINU OBITELJ. I ON ZNA KAKO JE TO ZA NJIH NAJBOLJE. TO ĆE ON S NJIMA RIJEŠITI.


ONO ŠTO JE OD MENE OČEKIVAO, DA JA RIJEŠIM, JE TA MOLITVA. I ZNAM DA MU JE TO DRAGO. JER ČINIM ONO ŠTO MOGU.


I MNOGO PUTA SAM DO SADA U ŽIVOTU MOGAO TAKO ČINITI ZA DRUGE. MALE ILI NIKAKVE STVARI U OČIMA LJUDI ALI VELIKE STVARI U OČIMA GOSPODNJIM. A NISAM. I DANAS MI JE STRAŠNO ŽAO ZA TO.


PO NAŠEM LJUDSKOM POIMANJU, JA BIH UČINIO NAJVIŠE ZA TU DJEVOJKU DA JOJ NAĐEM I PLATIM NEKOG DOKTORA KOJI BI JU OZDRAVIO I DA BI BILO SVE U REDU.


PO BOŽJEM POIMANJU, JA ČINIM STRAŠNO PUNO ZA TU DJEVOJKU KADA SVAKE VEČERI KLEKNEM PRED RASPETOG GOSPODINA I IZMOLIM MOLITVU DEVETNICE ZA TAJ DAN. I RADI TOGA JER SAM U NAKANU STAVIO I NJEZINO OBRAĆENJE. ZNA GOSPODIN DA JE ZDRAVLJE DUŠE PUNO VAŽNIJE NEGO ZDRAVLJE TIJELA. ALI, ON ĆE ISPUNITI SVAKU ISKRENU MOLITVU AKO ONA TOME ČOVJEKU MOŽE STVARNO POMOĆI. A GOSPODIN JEDINI ZNA ŠTO JE ZA NAS NAJBOLJE.


ZATO TE MOLIM GOSPODINE, DAJ MI SNAGE, NEKA ME TVOJ DUH SVETI JAČA I NADAHNJUJE DA MOGU SPOZNATI POTREBE DRUGIH I DA SE MOGU MOLITI DA IM SE ONE ISPUNE PO TVOJOJ VOLJI, MOJ LJUBLJENI GOSPODINE.


BLAGOSLOVLJEN TI U VIJEKE.