Početna Sadržaj Moj dnevnik MOLITVE SVETE BRIGITE
MOLITVE SVETE BRIGITE PDF Ispis

Nedjelja, 09.01.2011.g.

 

Jutros na misi naš mladi svećenik u misnoj je propovjedi izrekao nekoliko prekrasnih rečenica. I odmah sam dobio nadahnuće za još jedan članak. U tom trenutku sam ga već ''imao u glavi''. No, popodne, kada sam sjeo za kompjutor da ga napišem, kao da je ''nestao'' iz moje glave. Nisam se mogao sjetiti misli vodilje.

I tako mi je ''palo na pamet'' da možda Gospodin hoće da završim sa čitanjem knjige koju čitam nekoliko dana, ČISTILIŠTE. Pa sam nastavio čitati tu knjigu. PREKRASNA KNJIGA. Podsjeća me kolike velike odgovornosti imam prema svim dušama u čistilištu. I MOJE BLIŽE I DALJE RODBINE ALI I PREMA SVIM DUŠAMA U ČISTILIŠTU. No, o toj knjizi više kada ju pročitam da kraja.

U pauzama čitanja izmolio sam Molitve Svete Brigite, koje molim svaki dan. I otišao sam na početak, u predgovor tih molitvi, gdje je ISUS OBEĆAO SVETOJ BRIGITI I SVAKOME TKO ĆE TE MOLITVE MOLITI GODINU DANA RAZNE MILOSTI.

I ''upadne mi u oči'' prvo obećanje i prva milost ''OSLOBODIT ĆU 15 DUŠA NJEGOVE RODBINE IZ ČISTILIŠTA''. Pa druga milost ''UČVRSTIT ĆU I OČUVATI U MILOSTI 15 PRAVEDNIKA OD NJEGOVE RODBINE.'' I treća milost ''OBRATIT ĆE SE 15 GRJEŠNIKA IZ NJEGOVE OKOLINE.''

Koje li odgovornosti za mene! Odgovaram za 15 duša u Čistilištu i za spas 30 živih ljudi. JA I MOJA SVAKODNEVNA MOLITVA 15 MOLITVI SVETE BRIGITE.

A danas sam ih morao dva puta izmoliti jer jučer nisam stigao.

I eto, odmah sam shvatio zašto se nisam mogao sjetiti onih misli sa mise. ZATO JER SAM IMAO PREČEG POSLA. IZMOLITI DVA PUTA MOLITVE SVETE BRIGITE I JOŠ SE BOLJE UPOZNATI SA STRAŠNIM MUKAMA DUŠAMA U ČISTILIŠTU I RAZNIM NAČINIMA KAKO MI MOŽEMO IZMOLITI NJIHOVO SKRAĆENJE MUKA I ODLAZAK U RAJ.

Tako sam i učinio. Znao sam da je to to. Samo treba slušati Božje znakove i tumačiti ih onako kako nam ih On daje. A ne raditi nešto na silu.

A vama, koji ćete ovo čitati, preporučam na internetu ili u nekoj katoličkoj knjižnici pronaći Molitve Svete Brigite. Pročitajte ih, pogledajte milosti koje se njihovim svakodnevnim moljenjem mogu dobiti za sebe i za druge i počnite ih ustrajno moliti.

SPASITE SEBE I DRUGE I PREPUSTITE SE BOŽJEM MILOSRĐU.

Ja sam svoje isprintao na adresi ''molitve svete brigite svedske''.