ŽENIDBA PDF Ispis

 

Petak, 20.05.2011.g.


Danas ujutro, poslije mise, upoznao sam se u sakristiji sa JEDNIM MLADENCOM, ŽENIKOM, ZARUČNIKOM. Kako da već nazovem onoga koji se uskoro treba ženiti. Za mjesec dana ima ženidbu i svadbu sa svojom zaručnicom kojoj je odlučio posvetiti cijeli svoj život.


A prekrasna se ljubav razvila između njega i njegove zaručnice. Bezrezervna, puna služenja i međusobnog darovanja. I na tom mladom čovjeku se vidjelo da žarko ljubi svoju zaručnicu i da jedva čeka da s njom zajedno živi.


I bio bi tu kraj priči da glavni junaci ove priče o ženidbi nisu naš mladi fratar Zlatko i njegova zaručnica Crkva. Za mjesec dana će naš dragi mladi fratar Zlatko imati MLADU MISU. U SVOJOJ ŽUPI I CRKVI IZ KOJE JE POTEKAO.


I čujem neki dan da će svečana povorka ići od njegove kuće, kroz pola našeg gradića, do župne crkve gdje će se slaviti misa. Kao na pravom vjenčanju. Roditelji će svojeg dragog sina ispratiti iz kuće u novi život, zaželjeti mu sreću i mir u novom životu, isplakati dosta suza, SUZA RADOSNICA, i pustiti ga da sa svojom ZARUČNICOM, s kojom je odlučio provesti život, nastavi živjeti KAKO IM GOSPODIN DADNE.


A naš dragi župnik već je više od godinu dana i brizi oko toga da TA MLADA MISA protekne u najboljem redu. Jer on predstavlja MLADENKINU STRANU. KOJA MLADENCA PRIMA KOD SEBE U ZAJEDNIČKI ŽIVOT. I bit će puno svatova, puno dragih župljana, koji će htjeti biti prisutni u jednom takvom lijepom i dragom trenutku za našu župu.


Jer, rijetke su MLADE MISE u našoj biskupiji a kamoli u našoj župi. Prođu godine i godine dok Gospodin ne pronađe nekoga da ga VJENČA SA SVOJOM CRKVOM.


A pogotovo je ovo važno za našu grješnu župu gdje ima puno grijeha. Od jakog psovanja, neumjerenosti u alkoholu i drugim porocima pa do nevjere i života bez Gospodina, a pogotovo života, rada i ponašanja suprotnom onomu što traži vjera koju ispovijedamo nedjeljom u crkvi i doma u molitvama.


I sada ćemo imati još jednog velikog zagovornika koji će se svakodnevno moliti za nas. Dragog fra Zlatka.


BLAGOSLOVI DRAGI BOŽE NAŠEG FRA ZLATKA. NEKA MU KUŠNJE NE BUDU VELIKE.


DAJ NJEMU, I SVIMA ONIMA KOJE SI POZVAO DA BUDU TVOJI PASTIRI, SNAGE, MUDROSTI I USTRAJNOSTI, A POGOTOVO VJERE I LJUBAVI, DA VRŠE TVOJU SVETU VOLJU, NA SPAS SVOJIH DUŠA I SPAS DUŠA SVI NAS GRJEŠNIH VJERNIKA.


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.