Početna Sadržaj Moj dnevnik KOMOCIJA I STRAH
KOMOCIJA I STRAH PDF Ispis

 

Subota, 13.08.2011.g.


Koliko imati djece? Kako planirati obitelj? Kako se o njima onda brinuti? I još mnoga slična pitanja imao sam i ja a i mnogi oni koje znam.

Najčešće naša ljudska komocija, za koju nigdje nisam pronašao da se smatra grijehom sli sigurno s njim graniči, vrlo često nas je spriječila u tome da se u jednoj obitelji rodi djece KOLIKO ĆE DRAGI BOG DATI.


Upravo tako, KOLIKO ĆE DRAGI BOG DATI. Ovo su upravo bile BOŽJE RIJEČI koje mi je jedanput izgovorio jedan svećenik prilikom moje ispovijedi na tu temu.


KOLIKO MI VJERUJEMO SVOJEMU BOGU, SVOJEMU GOSPODINU? KOLIKO MU MI VJERUJEMO DA ON NAJBOLJE ZNA ŠTO JE ZA NAS U NEKOM TRENUTKU DOBRO A ŠTO NIJE?


Neki dan sam razgovarao s jednom prekrasnom ženom, majkom, bakom, čak mislim da je i prabaka. Ona je rodila i zajedno s mužem odgojila osmero djece. Od toga joj je jedno dijete, sada već odrasli čovjek od 40-tak godina, cijeli život u kolicima i mora se o njemu brinuti. OSMERO DJECE.

A vidim ju skoro svako jutro u crkvi. Dođe i prije pa se moli. A iz nje jednostavno isijava Božji mir. IZ NJE MI JEDNOSTAVNO ZRAČI NEKA MIRNOĆA ŽENE KOJA OSJEĆA DA JE U ŽIVOTU UČINILA ONO ŠTO JE MOGLA A OSTALO JE PREPUSTILA GOSPODINU, KOJI JE SVE DALJE UČINIO NA DOBRO.

I kaže mi ona da su se oni nekad u mladosti sastali poslije večere u dnevnoj sobi, cijela obitelj, svih 10, I MOLILI. I da je molitva trajala nekad i po sat i više vremena. I da su imali jednu knjigu u koji su svi oni, kako je tko imao potrebu, zapisivali svoje molitve, nakane i sl. I da je čak njihovi kućni mačak uvijek u to vrijeme došao u sobu, sjeo nasred sobe i slušao njihovu molitvu. Cijelo vrijeme.

I kazala mi je da su joj djeca otišla raznim putima u životu i svi su dobro. Da su neki više u vjeri a neki manje. Ali, da je ona o svemu tome davno prestala brinuti. ONA JE SVOJE UČINILA DALJE NEKA O NJIMA BRINE GOSPODIN. ON JOJ IH JE POSLAO.


JEDINO ŠTO SADA RADI SVAKI DAN JE TO DA SVAKO JUTRO ZA SVU SVOJU DJECU IZMOLILI KRUNICU BLAŽENE DJEVICE MARIJE. I KAŽE MI KROZ SMIJEH DA JE ONA TIME SVOJE UČINILA A DALJE ĆE O NJIMA BRINUTI BLAŽENA DJEVICA I LJUBLJENI GOSPODIN, KAKO JE NJEGOVA VOLJA.


Prekjučer sam razgovarao sa drugom jednom ženom, majkom četvero djece. Uz tu djecu i brigu o njima ima još i puno drugih briga u obitelji. Kada sam ju slušao, jednostavno sam si mislio pa OTKUD JOJ SNAGA. Četvero djece, posao, bolestan muž, stari ljudi na brizi. Otkud joj snaga!?

DA, PA ZNA SE. I ONA I DJECA SU ČESTO U CRKVI A VJEROJATNO SE I DOMA PUNO MOLE.


Ali i ona je svu SVOJU KOMOCIJU žrtvovala za druge. UZ GOSPODINOVU POMOĆ. I ponekad misli da dalje neće ići. A Gospodin joj već nekako riješi problem. IMA GOSPODIN BEZBROJ NAČINA. SAMO MU MORAMO PREPUSTITI VOĐENJE NAŠIH ŽIVOTA I SLUŠATI ŠTO NAM IMA ZA REĆI. NE MU STALNO ''ZVOCATI'' TREBAMO OVO, TREBAMO ONO. MA ZNA GOSPODIN DOBRO ŠTO NAM JE POTREBNO. UČINIMO SVOJE PO NJEGOVIM ZAKONIMA I ZAPOVIJEDIMA A OSTALO ĆE ON.


Ove žene su žrtvovale svoju komociju i predale se Božjoj volji u svojim životima. I NEMAJU STRAHA KAKO ĆE ŠTO BITI. PA GOSPODIN SE O TOME BRINE A TKO ĆE PROTIV NJEGA!


A tamo gdje je kraljica komocija kraljuje i strah. Ali ne strah Božji nego strah od zloga.


ZATO DRAGI MOJ GOSPODINE, BLAGOSLOVI I PO MOJIM ŽELJAMA OVE DVIJE ŽENE I NJIHOVE OBITELJI. OJAČAJ IM SNAGU SVJEDOČENJA ZA TEBE PO SVOJIM PRIMJERIMA.


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.